imagesVjerovatno postoji sedamdeset krugova neprijatelja, uključujući one koji su izgubljeni, ateiste i nevjernike, a svaki od njih je štetan za vas kao i ostale strahote i nedaće ovog svijeta, i svaki od njih vas gleda očima punim pohlepe, bjesa i mržnje. Vaše najjače oružje, štit i bedem protiv svih njih nije ništa drugo do bratstvo islama.

O vjernici! Znate li koliko se neprijateljskih plemena spremilo da napadnu ljude koji vjeruju? Ima ih više od stotinu, kao koncentrični krugovi su poredani. VJERNICIMA JE OBAVEZA DA ZAUZMU ODBRAMBENI POLOŽAJ I DA BUDU SOLIDARNI, PODRŽAVAJUĆI JEDAN DRUGOGA. DA LI JE ONDA PRIKLADNO ZA LJUDE KOJI VJERUJU DA, DIJELEĆI SE IZ ZAVISTI I NEPRIJATELJSKOG BJESA, OLAKŠAVAJU NEPRIJATELJU NAPAD I OTVARAJU IM VRATA DA LAKŠE PRODRU U POLJE ISLAMA? Vjerovatno postoji sedamdeset krugova neprijatelja, uključujući one koji su izgubljeni, ateiste i nevjernike, a svaki od njih je štetan za vas kao i ostale strahote i nedaće ovog svijeta, i svaki od njih vas gleda očima punim pohlepe, bjesa i mržnje. Vaše najjače oružje, štit i bedem protiv svih njih nije ništa drugo do bratstvo islama. Zato shvatite koliko je suprotno savjesti i interesima islama da potresate taj bedem islama zarad mizernih nesuglasica i drugih izgovora! Naučite to i dozovite se!

Prema plemenitim hadisima poslanika (savs), odvratne i podle osobe ko što su Sufijan i dedžal, doći da zavladaju bezbožnicima pred kraj svijeta, I ISKORISTIT ĆE POHLEPU, NESLOGU I MRŽNJU MEĐU MUSLIMANIMA I CIJELIM ČOVJEČANSTVOM, A TREBAT ĆE IM TEK MALI NAPOR DA ODVEDU ČOVJEČANSTVO U ANARHIJU I DA CIJELI ISLAMSKI SVIJET BACE U ROPSTVO. (Pisma / Dvadeset drugo pismo – Prva tema - str. 319)